Fröj = frö på Österbottnisk dialekt 

Idén bakom restaurang FRÖJ har grott i våra hjärtan under längre tid och när vi till sist hittade den perfekta lokalen var det dags att slå till. Vår högsta dröm är att få bjuda Österbottningarna på riktigt högklassig mat. Att få ta det finaste av allt det som spirar på våra Österbottniska åkrar och ängar och förädla det till en unik smakupplevelse med hjälp av influenser från andra kulturer  känns som ett naturligt steg för oss nu. 
 
På FRÖJ är det råvaran som har huvudrollen på tallriken.
 
På restaurang FRÖJ vill vi bjuda på en helhetsupplevelse med mat av högsta klass. Här arbetar vi med de bästa råvarorna från nejden blandat med ingredienser från övriga Norden. Stilen kallar vi för modern nordisk matlagning och den speglar den nordiska kulturen som den ser ut idag – vi använder oss av traditionella tekniker och låter oss influeras av andra kulturer runtom i världen. 
 
Bakom Restaurant FRÖJ står samma gäng som bakom succérestaurangen HEJM.
– Jag vill att råvarorna ska få spela huvudrollen på tallriken och erbjuda nya och intressanta smakkombinationer säger Mattias Åhman, krögare och Årets Kock 2017.
I restaurangen i den anrika byggnaden vid torget finns 44 sittplatser. Vår paradgren är våra avsmakningsmenyer på fyra eller sex rätter men på FRÖJ kan du även ta en drink vid vår kitchen counter eller välja en rätt från a’la carte menyn. På övre våningen hittar du vårt vinrum där du har möjlighet att förboka in en middag för din grupp upp till 16 personer.
 
Vi rekommenderar dig gärna ett väl utvalt vin till maten och på vår vinlista finns viner både från gamla och nya världen. Alkoholfria drycker ligger oss lite extra varmt om hjärtat och hos oss hittar du därför alltid en alkoholfri dryckesrekommendation till våra rätter.
 

Därför går jag hit

För en upplevelse utöver det vanliga i trivsam miljö. Modern nordisk matlagning med influenser från övriga världen.